ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να μαζέψει παραστρατιωτικούς και νεοναζί πριν θρηνήσουμε θύματα
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Στέλιου Πέτσα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως «δούρειος Ίππος του Ερντογάν, υιοθετώντας και αναπαράγοντας την τουρκική προπαγάνδα» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων και όχι εθνοφυλάκων»

«Αντί να χυδαιολογεί για "προδότες", η κυβέρνηση οφείλει να μαζέψει παραστρατιωτικούς και νεοναζί πριν θρηνήσουμε θύματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη "προδοτών" και "εσωτερικών εχθρών". Καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων -και όχι εθνοφυλάκων- όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων», τονίζεται.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ό,τι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες. Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνηση. Απαιτείται άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο προσφυγόπουλων παρουσία Γερμανών νεοναζί, που δρουν ανεξέλεγκτοι με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή ή και κλακαδόρου, όπως στην περίπτωση του στελέχους της από την Ηλεία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Διαβάστε επίσης