ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βιέννη ο Μητσοτάκης: Προσωπικό και εξοπλισμό στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Αυστρία

Στη Βιέννη ο Μητσοτάκης: Προσωπικό και εξοπλισμό στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Αυστρία
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις ευχαριστίες του στην Αυστρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του με τον Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, για το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα που αποστέλλει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία θα ενισχύσουν τις ελληνικές προσπάθειες για αποτροπή της «απόπειρας μαζικής και παράνομης εισβολής που οργανώνει η Τουρκία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το γεγονός ότι αυτές τις ώρες φτάνει η αυστριακή συνδρομή για το μεταναστευτικό, δηλώνει πολλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον υψηλό συμβολισμό του ότι η ελληνική σημαία στον Έβρο θα κυματίζει δίπλα σε αυτές της Αυστρίας, της Κύπρου «και πολλών άλλων, που προσφέρθηκαν να συνδράμουν στην πράξη».

«Η πατρίδα μου αναγκάστηκε να φέρει εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, που παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στη μεθόριο και τα νησιά.

«Αυτό το κατατρεγμένο πλήθος πρέπει να φύγει από τον Έβρο», είπε, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του, που απορρέει από το γεγονός ότι στα νησιά τις τελευταίες ημέρες ήταν μηδενικές οι ροές.

Αναφερόμενος στη χθεσινή του συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την κοινή τους στάση όσον αφορά στην ύπαρξη μίας κοινής θέσης επί της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, «υπό το φως και των πρόσφατων γεγονότων», όμως.

Τόνισε πως η Ευρώπη και η Ελλάδα επιμένουν στη συμφωνία, ωστόσο η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να «προωθείται με όρους δικαιοσύνης και όχι εκβιασμού», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ