ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Παρομοίασε τους Έλληνες με ναζί

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Παρομοίασε τους Έλληνες με ναζί
AP Photo

Σε νέα πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε εικόνες που, όπως είπε, προέρχονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο λέγοντας: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

«Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνουν και οι Έλληνες εκ μέρους της Δύσης στα σύνορά τους», ανέφερε ο Ερντογάν εμμένοντας στην τουρκική θεωρία περί νεκρών στον Έβρο.

«Νόμιζαν ότι αστειευόμουν αλλά τώρα ανοίξαμε τα σύνορά μας», είπε αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα καταπατά τις διεθνείς Συνθήκες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ας δούμε την υποκρισία της Ελλάδας και της Ευρώπης», είπε ο Ερντογάν, προτού παρουσιάσει στους βουλευτές ένα βίντεο με τα όσα, κατά την τουρκική πλευρά, συνέβησαν στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος συμβούλεψε την Ελλάδα να ανοίξει κι αυτή τα σύνορά της ώστε οι μετανάστες να περάσουν στις πλούσιες χώρες της Δύσης.

Προ λίγων ημερών, στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είχε παρομοιάσει τη μεθοριακή γραμμή στις Καστανιές Έβρου με το Άουσβιτς.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται την ώρα που έγινε γνωστό ότι τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε σκόπιμα με σκάφος του Λιμενικού στην οριογραμμή της Κω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ