ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθημερινές συναντήσεις Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό

Καθημερινές συναντήσεις Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό
INTIME

Ενημέρωση μέσω κατ’ ιδίαν συναντήσεων σε καθημερινή βάση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση σε καθημερινή βάση, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτηση των απαιτούμενων δράσεων.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας πλησιάζουν πλέον τα 100, ενώ ο 66χρονος από την Ηλεία που παρέμενε τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του ιού στην Ελλάδα. Ένας ακόμη συμπολίτης μας νοσηλεύεται τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από το διάγγελμά του, την Τετάρτη το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό, ενώ εκτίμησε ότι «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο οποιοσδήποτε εφησυχασμό», σημειώνοντας πως «προτιμήσαμε να πάρουμε εγκαίρως αυστηρά προληπτικά μέτρα, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Και σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε».

Αναφέρθηκε, εκ νέου, στις ευπαθείς ομάδες, τονίζοντας πως «κάποιοι συμπολίτες μας, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ίσως χρειασθούν νοσηλεία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα από όλους».

«Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το κατά πόσο πρέπει οι πιστοί να εκκλησιάζονται αυτές τις μέρες, επισημαίνοντας πως «όσα ισχύουν για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύουν και για την εκκλησία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ