ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα

Το μήνυμα ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος έστειλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ανακοινώνοντας παράλληλα μια σειρά νέων μέτρων για την πρόληψη εξάλειψης του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών, το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων -πλην συγκεκριμένων μαγαζιών- αλλά και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Σημασία έχει να τηρηθούν τα μέτρα» είπε η κ. Πελώνη, και συνέχισε: «Φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι παραπληροφόρηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα κλείσουν τα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, βενζινάδικα, ό,τι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς (ανάμεσα σε αυτά και τα ντελίβερι), ηλεκτρονικά καταστήματα και συνεργεία.

Ωστόσο θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, όπως είπε η ίδια, εξηγώντας ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε ότι όποιος έρχεται από το εξωτερικό θα μπαίνει υποχρεωτικά σε περιορισμό για 14 ημέρες.

Επίσης:

  • Αναστέλλεται ως τα τέλη Απριλίου η ισχύς του δακτυλίου
  • Η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
  • Επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό


«Η κυβέρνηση κλιμακώνει διαρκώς την εφαρμογή του σχεδίου που είχε καταρτίσει με την πρώτη ΠΝΠ. Στο πλαίσιο αυτό το υπ. Υγείας αποφάσισε την επέκταση των προληπτικών μέτρων για την επέκταση του κορωνοϊού» είπε η κ. Πελώνη, και εξήγησε πως το μέτρο αναστολής και άλλων επιχειρήσεων θα τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη.

Η κ. Πελώνη αποκάλυψε ότι θα «επιστρατευτεί» και το ΝΙΜΤΣ αλλά και το ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο στην Ελευσίνα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Για την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Όπως είπε η κ. Πελώνη, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο.

«Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας άλλων δογμάτων».

Αρνητικός σε κορωνοϊό ο πρωθυπουργός

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν ο πρωθυπουργός έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, η κ. Πελώνη είπε πως όντως εξετάστηκε και είναι αρνητικός.

Το ίδιο, όπως ξεκαθάρισε, ισχύει και για την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ