ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για τα σχολεία

Κορωνοϊός – Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για τα σχολεία
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα εναλλακτικά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορωνοϊού παράθεσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό έτος.

Όπως τόνισε, τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι η επέκταση του σχολικού έτους, η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών και η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Διευκρίνισε δε, πως ιδιαίτερα για τις πανελλαδικές ο στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Πρώτος γνώμονας, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και για αυτό το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων τους οποίους «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε, επίσης, ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αποκάλυψε δε, πως σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς συμμετείχαν «110%» -δηλαδή ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ