ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτό θα είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτό θα είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης

Αυτό είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης που έχει εισηγηθεί η Πολιτική Προστασία να συμπληρώνουν οι πολίτες σε περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού

 

Από νωρίς το πρωί, επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις επί της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας και τώρα καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε γενικό lockdown.

Μάλιστα, ενδέχεται να υπάρχουν δύο ειδών έγγραφα –τύπου Α και τύπου Β.

Το έγγραφο Β θα αφορά μόνο την εργασία ενώ το Α όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Μέσω του εγγράφου αυτού, μια εκδοχή του οποίου έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, αποκαλύπτονται και οι εξαιρέσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως φαίνεται, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ της κατοικίας και του τόπου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και οι μετακινήσεις προς φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Παράλληλα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας αλλά και για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους για παροχή βοήθειας σε ευπαθή άτομα ή για φροντίδα παιδιών.

Προβλέπεται δε, και σύντομη μετακίνηση κοντά στον τόπο κατοικίας για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου.

Το έντυπο θα είναι και σε ηλεκτρονική μορφή.

90559021 684529888948917 2312559096819089408 n

ΔΗΜΟΦΙΛΗ