Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μπακογιάννη με δημάρχους 45 πόλεων από 30 χώρες
Πηγή: Κώστας Μπακογιάννης/Facebook

Tηλεδιάσκεψη 45 δημάρχων μεγάλων πόλεων από 30 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την συνεργασία για τη μέγιστη δυνατή προστασία του πληθυσμού των πόλεων από τον κορωνοϊό.

 Ήταν μια πρωτοβουλία του διεθνούς δικτύου πόλεων C40 και ειδικότερα του προέδρου του και δημάρχου του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, δήμαρχοι μεγαλουπόλεων που αντιμετωπίζουν πιο έντονα την πανδημία, όπως ο δήμαρχος της Σεούλ, Παρκ Βον-Σουν, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζιουζέπε Σάλα κ.ά., παρέθεσαν επιστημονικά αλλά και εμπειρικά στοιχεία που μπορεί να είναι χρήσιμα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί σε καθημερινό επίπεδο αυτή η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μέσω του δικτύου C40.

Σε δήλωσή του μετά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο των δήμων σε αυτήν την κρίση, σηκώνοντας, όπως είπε, ένα τεράστιο βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ιδιαίτερα υπογράμμισε τις δράσεις του δήμου Αθηναίων στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού. Συγκεκριμένα, ανέφερε τις καθημερινές γενικευμένες απολυμάνσεις σε ολόκληρη την πόλη με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και επιστημονική εποπτεία, τις δυνατότητες ηλεκτρονικών συναλλαγών με τον δήμο ώστε να μην χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία των δημοτών σε υπηρεσίες, τη φροντίδα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη διάθεση δομών του δήμου στον ΕΟΔΥ, τα μέτρα άμεσης οικονομικής ανακούφισης των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων της Αθήνας, κ.ά.

Διαβάστε επίσης