Βούτσης: Τη μέρα που πέθανε ο Γλέζος, ανεστάλη η λειτουργία του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας
«Η χθεσινή ήταν μία θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη διότι την ίδια ημέρα που απεβίωσε ο Μανώλης Γλέζος ανεστάλη για πρώτη φορά η λειτουργία ενός Κοινοβουλίου, του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, από τον κ. Όρμπαν», ανέφερε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, που «δεν έχει γίνει ούτε σε καιρό πολέμων, παρά μόνο σε εξαιρέσεις που αφορούν σε φασιστικά καθεστώτα». Μία αντιδιαστολή, όπως είπε, που «δείχνει με ακρίβεια τα δεδομένα και τις αντιφάσεις των ημερών μας».
Ο τέως πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τις συντροφικές σχέσεις, τη φιλία που είχε με τον Μανώλη Γλέζο, αλλά και τη στενή συνεργασία με τη Βουλή, «τόσο για τις εκδόσεις και επανεκδόσεις του πλούσιου έργου του σε βιβλία και ιδιαίτερα της "Μαύρης Βίβλου της Κατοχής", που τη δίναμε μεταφρασμένη ως δώρο στις διεθνείς μας συναντήσεις όσο γιατί βοήθησε πάρα πολύ στο να παρθεί η απόφαση της Βουλής για να προωθηθεί επιτέλους μετά από χρόνια το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων». Όπως τόνισε, ο Μανώλης Γλέζος ήταν μία προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς, όμως παράλληλα «δεν ήταν κάτι το αποστασιοποιημένο».
Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι υπάρχει ευρύτατη συναίνεση στην ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα λιγότερα δυνατόν θύματα αυτήν την απειλή του κορωνοϊού, ακριβώς επειδή βγαίνουμε και μετά από μία πολύχρονη ταλαιπωρία λόγω της οικονομικής κρίσης». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι καθώς μένουμε σπίτι «πρέπει να μην είμαστε σιωπηλοί, αμέτοχοι, παθητικοί» και πως «όλος ο κόσμος αγωνιά για το αύριο».
«Παρότι είμαστε αντίθετοι με τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, θα πρέπει ωστόσο και το πολιτικό σύστημα να συμμετέχει και να συμβάλει σε ό,τι υφίσταται ο κόσμος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτή η συμμετοχή πρέπει να γίνει υποχρεωτική με απόφαση της Βουλής. Όπως είπε, ήδη έχουν κατατεθεί οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο της Βουλής και «περιλαμβάνουν μία υποχρεωτική και όχι εθελοντική που προτείνεται από τη ΝΔ, συμμετοχή μας».
Συμπλήρωσε, όμως, ότι «υπάρχει παράλληλα ένας βαθμός υποκρισίας από κάποιες πλευρές», αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «συγκεκριμένα η ΝΔ, χρωστάει ακόμα 270 εκατομμύρια στο τραπεζικό σύστημα» και ότι «ιδιαίτερα αυτούς τους δύο τελευταίους μήνες έχουμε δει και κάποιες απίστευτα προκλητικές αμοιβές στα λεγόμενα golden boys όλων των ΔΕΚΟ κι όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα». «Καταγράφεται διπλασιασμός των αμοιβών τους πολύ πέραν αυτών που παίρνει ο βουλευτής, ο υπουργός και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία για να μην προκαλείται το κοινό αίσθημα», τόνισε ο κ. Βούτσης.
Kykloi by Priceless: Ο πιο hot γαστρονομικός προορισμός για κάθε λάτρη των αληθινών γεύσεων
11:24
Piano Days 2026 στο Μέγαρο Μουσικής: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές
11:21
Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL - Καταζητούνταν για ανθρωποκτονία
11:16
Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: «Απάντηση» σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας
11:05