ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πενταπλασιάζεται η παραγωγή αντισηπτικών στην Ελλάδα

Γεωργιάδης: Πενταπλασιάζεται η παραγωγή αντισηπτικών στην Ελλάδα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή αντισηπτικών στην Ελλάδα παρουσίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η παραγωγή έχει αυξηθεί από τα 200.000 τεμάχια στην ημέρα σε άνω από 500.000. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια την ημέρα.

«Άρα θα έχουμε περίπου 1. εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως με τις κινήσεις αυτές θα επέλθει ισορροπία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει υπολογίσει ότι η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στη χώρα μας με το πλαφόν των δύο τεμαχίων ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή του ρυζιού

Αναφερόμενος στους ελέγχους στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι συνεχείς. Απέδωσε δε, την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα –όπως τα πορτοκάλια- στο γεγονός ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως ανάλογη αύξηση θα παρατηρηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως το ρύζι. Και αυτό επειδή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκία, καθώς ανησυχεί για επισιτιστική κρίση στη χώρα του.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις στην Ελλάδα ενώ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα αντισηπτικά και τις μάσκες είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στους επαγγελματίες, τόνισε πως όσοι έχουν επιχειρήσεις που είναι σε ΚΑΔ που πλήττονται μπορούν να μπουν στην ομπρέλα προστασίας των μέτρων άσχετα με το εάν έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ