ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Αγραπιδάς στο CNN Greece: Πιθανή η διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ

Κ. Αγραπιδάς στο CNN Greece: Πιθανή η διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ

Μετά την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους των 800 ευρώ είναι πιθανό να υπάρξει διεύρυνσή τους, ώστε να μην αδικηθεί κανείς, ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN Greece, o Γενικός Διευθυντής εργασιακών σχέσεων του υπουργείου Εργασίας, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς.

Όπως επισημαίνει o ίδιος, βασικός στόχος είναι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, ώστε να είναι βιώσιμες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Εργασίας ομαδοποιεί όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να μπουν κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο επίδομα των 800 ευρώ.

Για το Δώρο Πάσχα, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εργασίας επεσήμανε πως για τις πληγείσες εταιρείες δίνεται η δυνατότητα να καταβληθεί μέχρι τέλος Ιουνίου, ενώ το κράτος θα καταβάλει το ποσοστό που αντιστοιχεί στις ημέρες που η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή.

Το χρονικό διάστημα που θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα από το κράτος θα οριστεί με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα από τις 18 Μαρτίου και μετά με κρατική εντολή, αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε λύση της εργασιακής σχέσης, τονίζει ο κ. Αγραπιδάς.

Επίσης, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από 1η Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου ή αποχώρησαν οικειοθελώς, είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ.

Για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ανέφερε πως είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όσοι η σύμβασή τους λήγει μετά την ανάκληση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο Γενικός Διευθυντής εργασιακών σχέσεων του υπουργείου Εργασίας τόνισε πως βασικός στόχος είναι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ