ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για εορτασμούς το Πάσχα

Πέτσας: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για εορτασμούς το Πάσχα
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση»: αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για ακόμη μια φορά πως το φέτος το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς –κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς έχει ανακοινωθεί από κυβερνητικής πλευράς.

Υπογράμμισε δε, πως οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν και αυστηρότεροι.

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποίησε πως ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

Ανέφερε δε, πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί».

«Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά» είπε ο Στέλιος Πέτσας, και συνέχισε:

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πολύ πειθαρχούμε στα οριστικά μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αργή και μακρόσυρτη επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως τον «Γολγοθά του κορωνοϊού που περνάει η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μα είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία.

Μάλιστα, τόνισε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και την Κέρκυρα.

«Τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων».

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αυξάνει τις ΜΕΘ.

«Οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών, για μια μακρόπνοη ενίσχυση του συστήματος υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει τον Μάιο και τον Ιούνιο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ