ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διγλωσσία της κυβέρνησης για την εκκλησία

ΣΥΡΙΖΑ: Διγλωσσία της κυβέρνησης για την εκκλησία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι εκ των υστέρων αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τη διγλωσσία της ΝΔ για την εκκλησία».

Αναλυτικά η ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Οι χθεσινές τραγικές εικόνες πολιτών να μεταλαμβάνουν σε εκκλησίες εν μέσω πανδημίας, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μένει υπομονετικά σπίτι της εδώ και σχεδόν ένα μήνα, δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης μίας μικρής μειοψηφίας.

Είναι και αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διγλωσσίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της πανδημίας σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την Εκκλησία. Μόλις την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρότρυνε τους πολίτες να παρακάμψουν τα μέτρα για να ασκήσουν ατομική λατρεία στις εκκλησίες της ενορίας τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και χθες είδαμε τη γαλάζια Δήμαρχο Κέρκυρας να σπάει την καραντίνα.

Οι εκ των υστέρων αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΝΔ σε βάρος των θυσιών των πολιτών.»

Ο Τσίπρας στο Αττικό

Στις 12:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Αττικό νοσοκομείο και θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Χτες ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του πολιτισμού, της δημιουργικής οικονομίας και της καλλιτεχνικής κοινότητας και εκπαίδευσης για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Οι συμμετέχοντες παρέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι τομείς τους, καθώς μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, βιβλίο, εικαστικά έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα και δραστηριότητα την τρέχουσα περίοδο λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ανεπαρκείς να στηρίξουν ουσιαστικά τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις του πολιτισμού για την κρίση του κορωνοϊού, καθώς περισσότεροι από 15.000 επισφαλώς εργαζόμενοι στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, σε εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΟ και στην καλλιτεχνική εκπαίδευση δεν εντάσσονται στις μέχρι σήμερα εξαγγελθείσες ρυθμίσεις προστασίας της κυβέρνησης (μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές, κινηματογραφιστές, τεχνικοί ήχου και φώτων και πολλοί άλλοι επισφαλώς εργαζόμενοι)

Ταυτόχρονα, η οικονομική στήριξη των 15 εκ. ευρώ που ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΟ είναι πενιχρή για τις πραγματικές ανάγκες εν μέσω κρίσης και ίσα - ίσα φτάνει για να αναπληρώσει τα 14 εκ. που περιέκοψε η κυβέρνηση από τον πολιτισμό στον προϋπολογισμό του 2020 σε σχέση με το 2019.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε αναλυτικά τα ζητήματα που τέθηκαν και τις προτάσεις που έγιναν για τις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τα εικαστικά, τον χορό, τα πνευματικά δικαιώματα και τους εργαζόμενους. Τόνισε ότι οι επισφαλώς εργαζόμενοι του πολιτισμού, αλλά και οι επιχειρήσεις του χώρου, δεν μπορούν να παραμένουν αόρατοι για την Πολιτεία και θα πρέπει όλοι να ενταχθούν σε προστατευτικό πλαίσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ