ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με την κοινωνία όρθια

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με την κοινωνία όρθια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη βεβαιότητα του ότι θα ξεπεραστεί ο πιο δύσκολος κάβος, όπως ο ίδιος αξιολογεί την τρέχουσα συγκυρία, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αυγή της Κυριακής».

«Δεν μας φοβίζουν τα ανοιχτά μέτωπα», δηλώνει ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι η κυβέρνηση θα διαχειριστεί «με τον πιο αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο τις τρεις μεγάλες προκλήσεις, την αξιολόγηση, το ζήτημα του χρέους και το προσφυγικό. Όταν τα μέτωπα αυτά κλείσουν και θα κλείσουν πολύ σύντομα, η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει επίσης, ότι δεν σκέπτεται τίποτε άλλο «εκτός από το πώς θα πετύχουμε να κλείσουμε την περίοδο της αβεβαιότητας και της σκληρής εποπτείας και να οδηγηθούμε σε πιο ήρεμα νερά, με την κοινωνία όρθια».

Στέλνει, επίσης, μήνυμα προς τους θεσμούς λέγοντας ότι «η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση δεν εξυπηρετεί κανέναν» και ζητά «να σταματήσουν κάποιοι μονομερώς να κωλυσιεργούν εμποδίζοντας τη θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Για το προσφυγικό σημειώνει ότι το "κλειδί" του προβλήματος είναι να μεταφερθεί το επίκεντρο της διαχείρισης του προσφυγικού στην Τουρκία, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ υπό την εξαιρετικά αυστηρή προϋπόθεση ότι θα είναι σεβαστά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία θα επιχειρούν η κάθε μία μέσα στα δικά της χωρικά ύδατα.

Απορρίπτει, τέλος, κάθε σενάριο περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες και συνολικά η πολιτική μας έχει κριθεί από τον λαό μας στις κάλπες, τρεις φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο. Κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ