ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η διαδικασία εκταμίευσης πόρων του ΕΣΠΑ για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η διαδικασία εκταμίευσης πόρων του ΕΣΠΑ για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών
ΙΝΤΙΜΕ

Παράνομη χαρακτηρίζει τη διαδικασία εκταμίευσης πόρων του ΕΣΠΑ για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών ο ΣΥΡΙΖΑ και με ερώτηση 30 βουλευτών του ζητά να σταματήσει η σχετική διαδικασία που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των σταθμών να υποβάλουν ψευδείς δηλώσεις σχετικά με το έργο που προσφέρουν.

Με επικεφαλής τη Θεανώ Φωτίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί σταμάτησαν τη λειτουργία τους ταυτόχρονα με τα σχολεία. Όμως, από τότε μέχρι σήμερα, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι τελούν σε πλήρη αβεβαιότητα ως προς τη στήριξη που τελικά θα λάβουν, λόγω του ότι, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις συμμετέχουν, διαθέτοντας μέρος των θέσεών τους, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» -τα γνωστά vouchers.

Καλούν μάλιστα, την κυβέρνηση να αξιοποιήσει και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «μένουμε όρθιοι»:

-να υλοποιήσει τάχιστα ένα νέο ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το διάστημα στο οποίο παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, χρηματοδοτούμενο 100% από ευρωπαϊκούς πόρους, και να προσφέρει: α) στήριξη στις επιχειρήσεις, κυρίως μέσω μη επιστρεπτέας κρατικής ενίσχυσης και β) στήριξη στους εργαζόμενους με πλήρη αναπλήρωση των χαμένων ωρών εργασίας και πλήρη κάλυψη των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

-να αναστείλει προσωρινά την εφαρμογή του τακτικού προγράμματος των vouchers για όλο το παραπάνω διάστημα. Το πρόγραμμα των vouchers θα συνεχίσει κανονικά μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των σταθμών.

«Η προτεινόμενη αυτή λύση καλύπτει τις ανάγκες εργαζομένων και επιχειρήσεων με ισοτιμία, και εξασφαλίζει ασφάλεια δικαίου για όλους, χωρίς νομικές η διοικητικές ακροβασίες», αναφέρουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ