ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.

Ο κ. Γκράντι εξέφρασε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο υλοποιείται ήδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης τόνισε ότι είναι σημαντικό να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σημειώνεται πως στη Σάμο μεταβαίνει αύριο το πρωί ο Νότης Μηταράκης, όπως δήλωσε στο CNN Greece ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, για να ενημερωθεί για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο νησί. Ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο και τη διοίκηση της προσφυγικής δομής.

Σημειώνεται πως από χθες επικρατεί αναταραχή στο βαθύ της Σάμου μετά από δύο πυρκαγιές ξέσπασαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Περισσότερες από 100 σκηνές καταστράφηκαν ενώ παράλληλα με τις φωτιές εκδηλώθηκαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων, τα οποία θεωρεί πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου ζητεί την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ