ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για οικονομία και τουρισμό συζήτησαν Σακελλαροπούλου-Βαν Ντερ Μπέλεν

Για οικονομία και τουρισμό συζήτησαν Σακελλαροπούλου-Βαν Ντερ Μπέλεν
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ανάγκη συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας ιδιαίτερα στην οικονομία και τον τουρισμό υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Αυστριακό ομόλογό της για τη χθεσινή 75η επέτειο της ανακήρυξης της 2ης Αυστριακής Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για την άμεση στήριξη της χώρας του στην πρόσφατη προσφυγική - μεταναστευτική κρίση στον Έβρο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού σύγχρονες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αυστρίας αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία, γεγονός που συνετέλεσε στο να περιοριστεί σημαντικά η εξάπλωσή της και έδωσε έμφαση στην επόμενη ημέρα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων που θα οδηγήσουν, με προσοχή και σύνεση, στην επιστροφή στην ομαλότητα. Εξέφρασε τέλος την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ