ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Καταπέλτης» για τη ΝΔ η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Καταπέλτης» για τη ΝΔ η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου
INTIME

«Αρκούντως αποκαλυπτική και καταπέλτη» για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισαν την Πέμπτη κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι η υπόθεση δεν στηρίζεται μόνο στους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλες καταθέσεις και πολλά στοιχεία».

«Επίσης στηλίτευσε τη συμπεριφορά εμπλεκομένων, οι οποίοι με μηνύσεις και αναφορές προσπαθούν να ακυρώσουν την έρευνα που πραγματοποιούν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Η κυρία Δημητρίου περιέγραψε ένα κλίμα τρομοκρατίας όχι μόνο κατά των εισαγγελέων αλλά και κατά των επιθεωρητών και γενικά εναντίον όσων συμβάλουν στην αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου της Novartis», συνέχισαν οι κοινοβουλευτικοί κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παραμένει «πιστή στο δόγμα "όταν δεν βολεύει η αλήθεια τόσο το χειρότερο για την αλήθεια"» και πως «επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπληροφορήσει αλλοιώνοντας για μια ακόμη φορά κατάθεση μάρτυρα στο πλαίσιο της προανακριτικής σχετικά με το σκάνδαλο Novartis».

«Δεν μας εκπλήσσει. Την ίδια τακτική ακολούθησε παραποιώντας τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στην απέλπιδα προσπάθεια της να πείσει ότι το σκάνδαλο είναι σκευωρία. Η αλήθεια των γεγονότων είναι ισχυρότερη από τη συρραφή των κατασκευασμένων διαρροών», συνέχισαν οι ίδιες πηγές.

«Η εισαγγελέας Αρείου πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε ότι ο κ. Αγγελής ζήτησε συνάντηση μαζί της προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για δημοσίευμα εφημερίδας μετά τη συνάντηση της Βιέννης, εκεί όπου ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς. Στη συνάντηση αυτή δεν υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ψευδώς αναφέρεται, και η συζήτηση περιορίστηκε στο δημοσίευμα και μόνο.

Μάλιστα η κυρία Δημητρίου, όπως σήμερα κατέθεσε, ρώτησε τότε τον κ. Αγγελή εάν διαθέτει αποδείξεις ότι πίσω από το δημοσίευμα ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η απάντηση ήταν αρνητική.

Ψέμα δεύτερο. Η συνάντηση Δημητρίου, Αγγελή και του τότε υπουργού δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου έγινε και πάλι για το δημοσίευμα αυτό και μόνο και φυσικά ούτε τότε είχε παραιτηθεί», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ