ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Τιμάμε τους νεκρούς της Marfin – Όχι στην υποκρισία του αστικού κράτους

Κουτσούμπας: Τιμάμε τους νεκρούς της Marfin – Όχι στην υποκρισία του αστικού κράτους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin στην οδό Σταδίου όπου πριν 10 χρόνια 3 εργαζόμενοι είχαν βρει το θάνατο, μετά από εμπρησμό με μολότοφ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ όπως και οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν συμμετείχαν στην τελετή της κυβέρνησης. Μετά την κατάθεση ο κ. Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι’ αυτό το έγκλημα. Άφησαν, επίσης, στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, δηλαδή της εργοδοσίας, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμάμε, θα τους μνημονεύουμε».

«Δεν θα πληρώσουμε άλλα»

Εντωμεταξύ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον Κώστα Τσιτούνα στο Newsbοmb υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε η πανδημία για να βάλει σε μόνιμη καραντίνα τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει. Με βασικό εργαλείο τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υλοποίησε όσα αντεργατικά μέτρα δεν κατάφεραν να περάσουν οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων. Τα όσα βέβαια ισχυρίζεται περί δήθεν έκτακτων μέτρων δεν πείθουν κανέναν, πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους που απολύθηκαν ή υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, όσους “μπήκαν στον πάγο” με αναστολή συμβάσεων ή συνεχίζουν να εργάζονται με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, της τηλεργασίας».

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε: «Τα δήθεν έκτακτα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, όχι μόνο γιατί ο ΣΕΒ τα ζητούσε και πριν την πανδημία, αλλά και γιατί μια νέα πιο βαθιά οικονομική κρίση είναι προ των πυλών που θα γίνει προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων. Μόνο που τώρα ο λαός μας έχοντας την πείρα της προηγούμενης κρίσης, με την οργάνωση της πάλης του, μπορεί να πει: “πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ