ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα για την τραγωδία με τους νεκρούς στη Marfin

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα για την τραγωδία με τους νεκρούς στη Marfin
INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το Σάββατο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα γεγονότα που αφορούσαν στην τραγωδία με τους νεκρούς στη Marfin.

«Η σημερινή ημέρα, όπου η Πολιτεία τίμησε τα θύματα της Μαρφίν, δεν προσφέρεται για αντιδικίες. Ούτε όμως για ψέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και τα δύο», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και πρόσθεσε: «Στη δήλωσή του καταγγέλλει ως υποκριτική την απόφαση του πρωθυπουργού να ανοίξει ξανά τον φάκελο Μαρφίν αφού όπως τονίζει δεν νοείται να διεξαχθεί έρευνα «από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

Εν συνεχεία, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στα περί «ιδίων ανθρώπων που χειρίστηκαν τα της υπόθεσης Marfin», παραθέτει μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν από την τραγωδία στη Marfin κι έπειτα.

«Τα γεγονότα της τότε ταραγμένης περιόδου του 2010 είχαν ως εξής: Δολοφονία στη Μαρφίν 5 Μαΐου. Πενήντα μέρες μετά, με νέα τρομοκρατική ενέργεια , στις 24 Ιουνίου δολοφονήθηκε ο υπασπιστής μου, ο αείμνηστος Γ. Βασιλάκης. Δυόμισι μήνες αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποχώρησα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το επιχείρημα λοιπόν περί “ίδιων ανθρώπων” που τότε και τώρα “στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες”, καταρρίπτεται. Σε τρεις μήνες, στις δεδομένες συνθήκες, τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ούτε στο σινεμά», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ο Α. Τσίπρας, όπου οι τρείς μήνες του φαίνονται πολύ, βεβαίως αποσιωπά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε τεσσεράμισι χρόνια για να ερευνήσει, να εντοπίσει, να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες, να ξανανοίξει το φάκελο, να δράσει τέλος πάντων. Δεν έκανε όμως τότε τίποτε και τώρα ο πρόεδρος του μόνος του καταθέτει, στεφάνι και ψέματα», συνέχισε, στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ας κρατήσουμε το μισό βήμα μπροστά. Ότι δηλαδή καταδικάζει τη βία και τιμά τη μνήμη των νεκρών. Κι ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα συμμετάσχει στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα, χωρίς ανάγκες για προσχήματα», κατέληξε στη γραπτή ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τσίπρας: Τιμή στους νεκρούς της Marfin – Όχι στην υποκρισία Μητσοτάκη

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin, τιμώντας τους 3 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον εμπρησμό κατά τη διάρκεια της αντιμνημονιακής διαδήλωσης πριν 10 χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας όπως και οι κύριοι Κουτσούμπας και Βαρουφάκης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην τελετή που οργάνωσε η κυβέρνηση.

Μετά την κατάθεση του στεφανιού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εξής δήλωση:

«Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, την μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Με την ευκαιρία για άλλη μία φορά εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού και τη πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή».

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε:

«Ωστόσο σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει το φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν. Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στις οικογένειές τους».

«Ο αγώνας για τη ζωή είναι ένας αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για δικαιοσύνη και αλήθεια. Τιμούμε τους νεκρούς μας. Ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό. Αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και αλήθεια, διότι αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή. Είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ