ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: ούτε βήμα πέρα από την συμφωνία του Αυγούστου

Όλγα Γεροβασίλη: ούτε βήμα πέρα από την συμφωνία του Αυγούστου
EUROKINISSI /ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ούτε μισό βήμα πέρα από την συμφωνία του Αυγούστου δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση, διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

“Φωνές που αμφισβητούν την συμφωνία του Ιουλίου - Αυγούστου δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Ευρώπη και στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση”, τόνισε η εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα στους θεσμούς.

Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι θα επιστρέψουν πολύ σύντομα οι θεσμοί στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, ενώ βρίσκονται ούτως ή άλλως σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, αφού υπάρχει συνεχής ανταλλαγή στοιχείων και δεδομένων.

“Όλες οι πλευρές έχουν καταλάβει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε:

“Η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να συγκρουστεί με τη διαπλοκή”.

Για την πρόσκληση της κυβέρνησης στους αγρότες, η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου σε ειλικρινή διάλογο, που είναι πλέον πλειοψηφικό.

Κάλεσε και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και “να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες”. Ανοίγει η πόρτα της εκτόνωσης, γιατί υπάρχουν σοβαρά περιθώρια για διορθωτικές ή βελτιωτικές κινήσεις, είπε.

Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει απευθείας διάλογος, ανέφερε και ζήτησε από τους αγρότες να απόσχουν από ενέργειες που πλήττουν την οικονομία.

Το μήνυμα που θα στείλει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Η Ελλάδα θα ενημερώσει τους εταίρους ότι βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, αλλά θα τονίσει ότι αυτό δεν αρκεί, και πρέπει όλοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, λέει η κ. Γεροβασίλη.

Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν επιλύονται με την περιχαράκωση αλλά με την επιμονή στο στρατηγικό στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

“Όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εργαστούν για την υλοποίηση της συμφωνίας και να απομονωθούν ακραίες φωνές που μιλούν για κλείσιμο συνόρων και κατακερματισμό του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου”, σημείωσε.

Προσφυγικό: Το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος είναι η Τουρκία

"Καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ-Τουρκίας και η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των παράνομων δικτύων διακίνησης με εστίαση στα τουρκικά παράλια”.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα υπάρξει επίσης τριμερής συνάντηση της Ελλάδας με Γερμανία και Τουρκία, καθώς και διευρυμένη συνάντηση 11 κρατών μελών της ΕΕ με συμμετοχή της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ