ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι κατά Σπίρτζη για παράκαμψη της διαγωνιστικής διαδικασίας προσωρινής στέγασης προσφύγων

Ποτάμι κατά Σπίρτζη για παράκαμψη της διαγωνιστικής διαδικασίας προσωρινής στέγασης προσφύγων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για παράκαμψη της διαγωνιστικής διαδικασίας στην προμήθεια 1150 οικίσκων-container για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, εξαπολύει το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».

Τέσσερις βουλευτές του με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή υποστηρίζουν ότι το τελικό κόστος της προμήθειας αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι κατά 30% υψηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς.

"Ο γνωστός υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βρήκε τρόπο να παρακάμψει τη διαγωνιστική διαδικασία, κάνοντας χρήση τροπολογίας της πρώην υπουργού κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την οποία, οι δαπάνες για στέγαση και σίτιση μεταναστών μπορούν να πραγματοποιούνται κατά παρέκκλιση των κειμένων περί δημοσίων συμβάσεων, δηλαδή χωρίς τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού", αναφέρουν και επισημαίνουν και θυμίζουν ότι με την εν λόγω τροπολογία είχε διαφωνήσει το Ποτάμι.

Οι βουλευτές του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αμυράς και Ιάσονας Φωτήλας ζητούν από τον υπουργό Υποδομών να απαντήσει για ποιους λόγους η συγκεκριμένη προμήθεια κρίθηκε κατεπείγουσα, με ποια μελέτη προέκυψε η συγκεκριμένη λύση και πώς δικαιολογείται η ασύλληπτα υπερκοστολογημένη τιμή προμήθειας για το ελληνικό δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ