ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: «Κάναμε λάθος» για την Ομόνοια

Μπακογιάννης: «Κάναμε λάθος» για την Ομόνοια
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με video που ανήρτησε στο Facebook o Κώστας Μπακογιάννης παραδέχεται ότι έκανε λάθος στο πώς χειρίστηκε το «άνοιγμα» της ανακαινισμένης πλατείας Ομονοίας.

«Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος», γράφει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στο μήνυμά του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει:

«Από χτες το βράδυ διαβάζω και ακούω πολλά εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια για την Ομόνοια. Σκέφτομαι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά. Να πούμε λίγο τι έγινε. Προφανώς, δεν έγιναν εγκαίνια. Προφανώς δεν έγινα καμία φιέστα. Δεν κάναμε ομιλίες, δεν κάναμε δηλώσεις. Εγώ ο ίδιος ήρθα για λίγα λεπτά, ίσια ίσα για να δω το σιντριβάνι να ανοίγει. Η Δημοτική Αστυνομία ήταν εδώ. Ζητούσε μάλιστα με μεγάφωνα από τον κόσμο να κρατήσεις τις υγειονομικές αποστάσεις.

Έχοντας πει όλα αυτά, κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα, είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος. Εγώ ένα πράγμα θέλω να ευχηθώ. Να είμαστε όλοι καλά, να περάσει το κακό και να είναι στο μέλλον η Ομόνοια ένας τόπος πολλών, ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών.»

Το βίντεο του Κώστα Μπακογιάννη:

Τα «καρφιά» του ΣΥΡΙΖΑ

Με δηκτικό τρόπο είχε σχολιάσει χτες βράδυ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα της πλατείας Ομονοίας:

«Φαίνεται τελικά ότι ο κορωνοϊος κολλάει στην Αγ Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα. Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία...»

Κριτικός και ο Γερουλάνος

Κριτική στη χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια άσκησε και ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στην Δήμο Αθηναίων. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ Γερουλάνος ανέφερε:

«Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που η πολιτική ηγεσία έχει διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που ζητάει από εμας. Δεν αντιλαμβάνεται ότι σε μια τέτοια συγκυρία τέτοια λάθη, όπως το να μη δίνει το σωστό παράδειγμα, έρχονται με μεγάλο τίμημα ακόμα και αν αυτό δεν καταγράφεται άμεσα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ