ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας στο CNN Greece: Το σχέδιο της κυβέρνησης σε όλα τα ανοικτά μέτωπα

Στέλιος Πέτσας στο CNN Greece: Το σχέδιο της κυβέρνησης σε όλα τα ανοικτά μέτωπα
CNN Greece

Τα σχέδια της κυβέρνησης στον τουρισμό -που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα, ώστε να μη χαθεί εντελώς η χρονιά- παρουσιάζει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο CNN Greece.

Ο Στέλιος Πέτσας εξηγεί βήμα - βήμα τι ακριβώς θα συμβεί το επόμενο διάστημα και πώς η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις, πώς θα έρθουν μέσα στο καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά, με τι τρόπο θα ελέγχονται αν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και πώς θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Εξηγεί, παράλληλα, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν αν δεν υπάρξουν υποστηρικτικά μέτρα.

Προαναγγέλλει δε, ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συνεκτικό σχέδιο για στήριξη του τουρισμού την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου «να περάσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες το καλοκαίρι στον τουρισμό».

Διευκρινίζει, πάντως, ότι ο εξωτερικός τουρισμός θα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μέχρι τα μέσα Ιουνίου και από την 1η Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε περισσότερους τουρίστες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για τα ευρύτερα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ξεκαθαρίζει ότι η ενίσχυση των 800 ευρώ φθάνει στο τέλος της, αλλά από τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα συμβάλλει στο μισθολογικό κόστος επιχειρήσεων με μειωμένο τζίρο.

Παράλληλα, απαντά και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την αγωνία των εργαζομένων αλλά και για τις νέες εργασιακές συνθήκες που δημιουργούνται εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά αγνοούσε ότι κανείς δεν ξέρει πότε τελειώνει η υγειονομική κρίση, αναφέρει ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως η Κουμουνδούρου έπρεπε να συνυπολογίσει ότι το διάστημα αυτό δεν είχαμε τα ίδια έσοδα.

Ο κ. Πέτσας τοποθετείται και στο ερώτημα για το αν στις σκέψεις του πρωθυπουργού υπάρχουν οι εκλογές ή ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμιά τέτοια σκέψη, ξεκαθαρίζει.

Τέλος, στέλνει μήνυμα στην Τουρκία που αμφισβητεί τα εθνικά δικαιώματα της Ελλάδας, λέγοντας πως «όταν προκαλούμαστε, προστατεύουμε τα σύνορα μας που είναι και ευρωπαϊκά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ