ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ρωμανός στο CNN Greece: Άμεσα το νέο σχέδιο στήριξης – Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

Ν. Ρωμανός στο CNN Greece: Άμεσα το νέο σχέδιο στήριξης – Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

Το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης για κλάδους επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός.

Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας κινήθηκε με ταχύτητα και σχέδιο και κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, ενώ ταυτόχρονα έθεσε σε εφαρμογή δέσμη μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με το κατά πόσο ήταν απαραίτητο το άνοιγμα των σχολείων, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε πως η κυβέρνηση κινείται πάντα βάσει των υποδείξεων των ειδικών και η επανεκκίνηση της εκπαίδευσης αποτελεί βασικό άξονα της επιστροφής στην κανονικότητα.

«Είναι απόλυτα ορθό το άνοιγμα των σχολείων, στην τρέχουσα συγκυρία, όπου όλοι είμαστε σε επαγρύπνηση. Επίσης, είναι καλύτερο για τους μαθητές να επιστρέψουν τώρα στις σχολικές αίθουσες, παρά το Σεπτέμβριο, όταν θα είχε περάσει ένα εξάμηνο και η προσαρμογή θα ήταν πολύ δυσκολότερη», επεσήμανε ο κ. Ρωμανός.

Για το αν θα έπρεπε να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση, ο κ. Ρωμανός υπογράμμισε πως η άρση των μέτρων περιορισμού γίνεται βάσει σχεδίου και με συγκεκριμένα βήματα. Και αυτό για να αξιολογούνται κάθε φορά τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει επιτυχώς, όπως συνέβη και με την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή, ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κρίνει το έργο της κυβέρνησης, ωστόσο υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ανεπαρκή και μονόπλευρη αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι το προηγούμενο οικονομικό επιτελείο ήταν πολύ περισσότερο αξιόπιστο από το τωρινό, έκανε λόγο για ανέκδοτο που προκαλεί γέλιο.

Αναφερόμενος στον αφορισμό των κ.κ. Μητσοτάκη και Χαρδαλιά αλλά και της κυρίας Κεραμέως από το μητροπολίτη Αμβρόσιο τόνισε πως η απάντηση δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον κ. Χαρδαλιά και την Ιερά Σύνοδο.

Τέλος, για τα σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. ήταν κατηγορηματικός πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως βασικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι να μείνει όρθια η χώρα, οι οικονομία και οι πολίτες μετά το τέλος της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ