ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιδότηση εργασίας και ενοικίου, μειώσεις φόρων, στήριξη ανέργων - Ανοίγει σταδιακά ο τουρισμός

Επιδότηση εργασίας και ενοικίου, μειώσεις φόρων, στήριξη ανέργων - Ανοίγει σταδιακά ο τουρισμός
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κυβερνητικό σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων μειώσεις του ΦΠΑ και μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους. Αυτή την ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού και Ανάπτυξης, αναπτύσσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε συνολικά πακέτο ύψους 24 δισ. ευρώ και αφορούν τη στήριξη εργασίας, τη μείωση φόρων και την τόνωση επιχειρηματικότητας.

Όπως είπε, για τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Μειωμένο ΦΠΑ θα έχουμε και στα προϊόντα καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Και μάλιστα αυτή επεκτείνεται και σε επιχειρήσεις που ίσως δεν πληρούσαν τα κριτήρια του πρώτου σταδίου.

Παράλληλα, τόνισε πως στο «δίλημμα επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας», επιλέγει την στήριξη της εργασίας και ανακοίνωσε πως θα στηριχθούν μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Δείτε εδώ όλο το διάγγελμα του πρωθυπουργού.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ