ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος πρέσβης για Έβρο: «Τεχνικό ζήτημα» το θέμα που προέκυψε

Τούρκος πρέσβης για Έβρο: «Τεχνικό ζήτημα» το θέμα που προέκυψε
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Στο ζήτημα του Έβρου αναφέρθηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα Μπουράκ Οζούγκεργκιν, τονίζοντας ότι τα όσα συνέβησαν στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας «δεν είναι συνοριακή διαφορά», αλλά «τεχνικό ζήτημα».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος διπλωμάτης χαρακτήρισε το ζήτημα «απολύτως φυσιολογικό για γειτονικές χώρες» και πρόσθεσε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους μας από τότε που έγινε γνωστό το θέμα. Από την αρχή, συμφωνήσαμε ότι δεν πρόκειται για συνοριακή διαφορά. Αντίθετα, είναι ένα τεχνικό ζήτημα που είναι απολύτως φυσιολογικό για γειτονικές χώρες που έχουν χερσαία σύνορα. Δεν είναι συνοριακή διαφορά, ας μην τη μετατρέψουμε σε τέτοια», δήλωσε ο κ. Οζούγκεργκιν στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το ζήτημα του Έβρου έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Δένδιας με δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο γνωστοποίησε ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη στον Έβρο, χαρακτήρισε, ωστόσο, ψευδή τον ισχυρισμό περί κατάληψης εδάφους μας.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως η βρετανική «Sun», υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Τον ίδιο ισχυρισμό επανέλαβε ένα ακροδεξιό κόμμα και – όπως είπε ο υπουργός – «στη συνέχεια υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», υπογράμμισε ο υπουργός και χαρακτήρισε “ανοησία” την ανακοίνωση-ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αν ο ελληνικός στρατός υποχώρησε από ελληνικό έδαφος ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς. Ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι στις υπαρξιακές ανησυχίες κάθε ακροδεξιού Κόμματος και στις δημοσκοπικές ανησυχίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι και να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ