ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρύθμιση για επίδομα ανεργίας στους εργάτες γης

Ρύθμιση για επίδομα ανεργίας στους εργάτες γης
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε περίπτωση περιστασιακής απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στόχος είναι η αντιμετώπιση του ελλείμματος εργατικών χεριών σε εποχιακές αγορικές εργασίες, που εμφανίστηκε έντονα τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας «παρέχεται η δυνατότητα στους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας να εργάζονται για απολύτως συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατ' έτος, αποκλειστικά σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να στερούνται του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν, έτσι ώστε τα λαμβανόμενο απ’ αυτούς επίδομα ανεργίας να μην αποτελεί λόγω απομακρύνσεως τους από την αγορά εργασίας στον αγροτικό τομέα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη, την πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής στον Αυλώνα Αττικής, από όπου ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, πως όσοι άνεργοι επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής «νομοθετούμε ότι θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Θα παίρνουν επομένως και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ