ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
CNN Greece

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην είσοδο του σχολείου, όπου έφθασε πριν από λίγο, βρισκόταν ήδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που τον υποδέχθηκε μαζί με τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σήμερα τα παιδιά επέστρεψαν στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς μετά από δυόμιση μήνες, ενώ ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Η πρώτη μέρα για τους μικρούς μαθητές

Την πρώτη ημέρα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφικών και παιδικών σταθμών, το βασικό μάθημα που θα κάνουν θα είναι αυτό της υγιεινής.

Την ημέρα του... δεύτερου πρώτου κουδουνιού της χρονιάς, οι μικροί μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων αλλά και τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς θα απασχοληθούν κατά βάση με το μάθημα της υγιεινής.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά.

Οι μικρότεροι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο με τον ίδιο τρόπο με τους μεγαλύτερους: με αποστάσεις, τμήματα των 15 ατόμων, εκ περιτροπής διδασκαλία σε μεγαλύτερα τμήματα, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω της ηλικίας των παιδιών.

To CNN Greece βρέθηκε σήμερα σε παιδικό σταθμό στην Κηφισιά, όπου από νωρίς το πρωί κατέφθασαν οι μικροί μαθητές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τα μέτρα

  • Τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).
  • Συνολικά για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.
  • Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
  • Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
  • Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
  • Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού).
  • Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
  • Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.
  • Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία).
  • Και στα δημοτικά σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ