ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΔΑΠ: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης, το 50+1% στο δημόσιο

ΕΥΔΑΠ: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης, το 50+1% στο δημόσιο
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Χαράλαμπος Σαχίνης και αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ ότι θα παραμείνει δημόσια.

«Το δημόσιο πάντα θα κατέχει το 50 +1% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, ενώ η ΕΥΔΑΠ Παγίων είναι 100% στο ελληνικό δημόσιο και δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποιήσεων», ανέφερε ενημερώνοντας την Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

Ο κ. Σαχίνης, ο οποίος ρωτήθηκε για την πολιτική των ΣΔΙΤ στην ΕΥΔΑΠ, υποστήριξε δεν θα αποφασίσει η επιχείρηση, αλλά το δημόσιο και σημείωσε πως εξ΄όσων γνωρίζει δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.

«Απλά γίνεται μια ανάλυση. Μια ανάλυση που πάντα είναι καλό γίνεται και καλό είναι να μελετά κανείς τις εναλλακτικές», είπε και εξέφρασε την άποψη πως κατά τον ίδιο «η καλύτερη λύση είμαστε εμείς, η ΕΥΔΑΠ καθώς έχουμε την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους. Και τα έχουμε κάνει καλά μέχρι σήμερα…».

Συμπλήρωσε ακόμη, στόχος είναι να πάει καλά η ΕΥΔΑΠ και -όπως είπε- μια εταιρεία, είτε δραστηριοποιείται όπως η ΕΥΔΑΠ σε μια ρυθμισμένη, είτε σε μια απελευθερωμένη αγορά, αυτό που χρειάζεται είναι ευελιξία.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι «δεν δεν θα αυξηθεί η τιμή του νερού», αυτό είναι κάτι, ανέφερε, που το έχει πει και το υπουργείο, να μην υπάρξει δηλαδή, καμία παρέκκλιση από αυτή την πολιτική και να μην υπάρξει καμία αύξηση της τιμής του νερού για τον καταναλωτή. Επεσήμανε ακόμη, πως την περίοδο «έξαρσης» του κορωνοϊού, όπου το καλύτερο απολυμαντικό ήταν το νερό και το σαπούνι, η ΕΥΔΑΠ δεν έκοψε σε κανέναν καταναλωτή το νερό και ότι δεν θα κοπεί για όλη την περίοδο που θα διαρκέσει η πανδημία.

«Είναι σωστό να υπάρχει μια σύμπλευση με την κοινωνία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιοι να το εκμεταλλευτούν ή να το εκλάβουν κάποιοι ότι δεν πειράζει το να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ