ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης στο CNN Greece: Πρόστιμα και «λουκέτα» στους παραβάτες

Παπαθανάσης στο CNN Greece: Πρόστιμα και «λουκέτα» στους παραβάτες
INTIME

Βαριά πρόστιμα και «λουκέτα» θα επιβληθούν στις επιχειρήσεις που δεν τηρήσουν τους κανόνες που προβλέπονται, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσηςμιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί.

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στους παραβάτες θα επιβάλλεται κατ’ αρχάς πρόστιμο και αν οι παρατυπίες συνεχιστούν, τότε η επιχείρηση θα κλείνει για κάποιες ημέρες.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε επίσης πως από το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οι επιχειρήσεις εστίασης θα λειτουργούν και στους εσωτερικούς χώρους, αλλά με αποστάσεις ασφαλείας.

Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε το «μούδιασμα» στον κλάδο της εστίασης κατά τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης, γεγονός που ο κ. Παπαθανάσης απέδωσε στην επιδείνωση του καιρού αλλά και στην επιφυλακτικότητα του κόσμου, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το επόμενο διάστημα η εικόνα θα βελτιωθεί.

«Η συμβολή του κλάδου της εστίασης την οικονομία είναι καθοριστική γι’ αυτό και προχωρήσαμε νωρίτερα στο άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και από το Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, εξέλιξη που θεωρούμε πως θα βοηθήσει περαιτέρω τον κλάδο» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα ανέφερε πως από την 1η Ιουλίου επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επίσης επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

«Με την ολοκλήρωση των σταδίων επανεκκίνησης έως την 1η Ιουλίου, θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επίσης θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 95% του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή» προσέθεσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, ενώ αναφορικά με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων και των κέντρων διασκέδασης τόνισε πως τα μέτρα ασφαλείας είναι συγκεκριμένα και σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει συνωστισμός. Μάλιστα για τα κέντρα διασκέδασης σημείωσε πως οι πελάτες θα είναι όλοι καθήμενοι και απαγορεύονται οι μπάρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ