ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για να μην ξεφύγουμε

Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για να μην ξεφύγουμε
AP Photo/Petros Giannakouris

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, που παρουσίασε σημαντική αύξηση τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, δεν είναι ανησυχητικός μέχρι στιγμής, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece.

Όσον αφορά στο σενάριο για τοπικά lockdown, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, σημειώνουν πως δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση προς ώρας, ενώ αναμένεται να μπουν σε καραντίνα ορισμένες δομές μεταναστών και προσφύγων.

«Κάποιες δομές θα μπουν σε καραντίνα και βλέπουμε για άλλες περιοχές», σημείωσαν, χαρακτηριστικά.

Ακόμη, σε ερώτηση σχετικά με το γιατί επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, οι ίδιες πηγές απάντησαν:

«Για να μην ξεφύγουμε. Για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι ξεμπερδέψαμε».

Να υπενθυμιστεί πως από την περασμένη Πέμπτη (4/6) επιβεβαιώθηκαν συνολικά 97 νέα κρούσματα, με τα 30 εξ αυτών να αφορούν ταξιδιώτες, ενώ ακόμη 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ανέρχεται πλέον σε 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Τα 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 10 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Οι τέσσερις (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακόμη, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τους νεκρούς, οι 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ