ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Γαϊτάνης: Τοπικά lockdowns αν χρειαστεί – Στήριξη της πραγματικής οικονομίας

Τ. Γαϊτάνης: Τοπικά lockdowns αν χρειαστεί – Στήριξη της πραγματικής οικονομίας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται, ανέφερε στο CNN Greece o εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Η αύξηση των κρουσμάτων μέχρι στιγμής δεν εμπνέουν μεγάλη ανησυχία αλλά θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα αλλά και οι κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Για το ενδεχόμενο τοπικών lockdowns, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε πως στόχος είναι να μην υπάρχει οριζόντιο lockdown, αλλά όπου χρειαστεί θα εφαρμοστούν μέτρα.

Αναφορικά με την σκληρή κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την καμπάνια του τουρισμού, ο κ. Γαϊτάνης ξεκαθάρισε πως το σποτ δεν στοίχησε ούτε ένα ευρώ και πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα fake news.

Για τα 32 δισ. ευρώ που αναλογούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, o εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως η Ελλάδα είναι από τις ωφελημένες χώρες και πως τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κεφάλαια θα έρθουν στη χώρα σταδιακά και θα κατευθυνθούν στοχευμένα σε κλάδους της οικονομίας που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.

Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έλαβε μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να το πράττει όπου χρειάζεται.

«Η κυβέρνηση αξιολογεί καθημερινά την κατάσταση και προχωρεί σε παρεμβάσεις με βασικό στόχο να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός», επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ