ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα τις περιορίσουμε τις πυρκαγιές»: Παρουσία του πρωθυπουργού η παράδοση 20 πυροσβεστικών οχημάτων

«Θα τις περιορίσουμε τις πυρκαγιές»: Παρουσία του πρωθυπουργού η παράδοση 20 πυροσβεστικών οχημάτων
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην ειδική τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ίδιος ο Ευάγγελος Παπαστράτος είχε επιλέξει το 1964 ως τίτλο της αυτοβιογραφίας του έξι λέξεις: "Η δουλειά και ο κόπος της". Οι διάδοχοί του αποδεικνύουν ότι αυτός ο κόπος για τη δουλειά, δικαιώνεται πλήρως μόνο όταν αποκτά κοινωνικό αντίκρισμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην ειδική τελετή.

«Τα 20 οχήματα κόστους 1 εκατ. ευρώ που δωρίζει η "Παπαστράτος" είναι οχήματα πρώτης προβολής, κουβαλάνε περί τα 600 λίτρα νερό. Μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά στη γέννησή της. Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής εξοπλίζεται με οχήματα που μπορούν να κινηθούν εντός του δάσους», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι το έργο της Πολιτικής Προστασίας φέτος είναι διπλό, εξαιρετικά σύνθετο, επισημαίνοντας: «Θα το φέρουμε εις πέρας με επιτυχία. τις πυρκαγιές δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, μακροχρόνιο σχέδιο δράσης. Θα τις περιορίσουμε τις πυρκαγιές όπως πέρυσι».

Εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους πιλότους της Πυροσβεστικής Αεροπορίας και τους μηχανικούς, λέγοντας:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της Πυροσβεστική και πίστη στο θάρρος σας. Προσωπικά θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα πιέσω πολύ για να ξαναπάρουν μπρος γραμμές παραγωγής που δεν λειτουργούν και να μπορέσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ανανεώσουμε το στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ