ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Θεσμοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων μετά από διαζύγιο το φθινόπωρο

Τσιάρας: Θεσμοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων μετά από διαζύγιο το φθινόπωρο
ΙΝΤΙΜΕ

Νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων μετά από διαζύγιο, στις αρχές φθινοπώρου προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης», ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως όλες οι μελέτες δείχνουν ότι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με την φυσική παρουσία και δύο γονέων καταφέρουν καλύτερα να επιβιώνουν και να πετυχαίνουν.

«Είναι χρέος της ελληνικής Πολιτείας να νομοθετήσει σε αυτή τη κατεύθυνση», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των αλλαγών που επεξεργάζεται η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το οικογενειακό δίκαιο.

«Να συμβάλλουμε σε μια νομοθέτηση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι η ελληνική Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα», κατέληξε.

Ο Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε επίσης, την κατάθεση τροπολογίας για το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τη ρύθμιση υποθέσεις λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα από τα διοικητικά δικαστήρια και μετά την αμετάκλητη απόφαση επιβολής προστίμου, η υπόθεση θα παίρνει το δρόμο προς τα ποινικά δικαστήρια.

"Η ρύθμιση αφορά στην εφαρμογή του κανόνα, ότι δεν μπορεί να σου επιβληθούν δύο ποινές για το ίδιο αδίκημα. Στόχος είναι να μην απαλλάσσονται εφεξής οι δράστες των δύο συγκεκριμένων αδικημάτων από τα πρόστιμα των διοικητικών δικαστηρίων επειδή προηγουμένως δικάστηκαν από τα ποινικά", είπε, επισημαίνοντας ότι με τις ισχύουσες διατάξεις υπήρξε απώλεια εσόδων απο τα κρατικά ταμεία. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, η εκδίκαση της υπόθεσης πρώτα στα ποινικά δικαστήρια, όπου μπορεί να απαλλασσόταν ο δράστης ή να του επιβαλλόταν κάποια μικρή ποινή φυλάκισης, είχε ως συνέπεια να ακυρώνονται από τα διοικητικά δικαστήρια όλα τα διοικητικά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές, επειδή δεν μπορεί να επιβληθούν δύο ποινές για το ίδιο αδίκημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ