ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία»

Μητσοτάκης: «Η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα, για την οικονομική πολιτική και για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εμφανίστηκε όμως συναινετικός στο προσφυγικό, το οποίο θεωρεί εθνικό θέμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, λέγοντας ότι κάθε ημέρα που περνά αυξάνει ο λογαριασμός για την ελληνική κοινωνία.

«Οι αποσπασματικές πρωτοβουλίες που εμείς θα ψηφίσουμε δεν συνιστούν παράλληλο πρόγραμμα. Το μόνο παράλληλο που έχει η κυβέρνηση είναι το πρόγραμμα ελέγχου του κράτους» προσέθεσε. Απορρίπτοντας τη ρητορική της κυβέρνησης για «δήθεν κοινωνική ευαισθησία της αριστεράς» έφερε ως παράδειγμα ότι «πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση της αριστεράς αύξησε το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήθελε να ικανοποιήσει τη δική της κομματική πελατεία, γι' αυτό δεν προσέλαβε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά προτίμησε να προσλάβει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες.

Η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι επενδύσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τις επενδύσεις μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του ταξικού πολέμου. Η πολιτική της κυβέρνησης κάνει αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας, και οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα είναι επικοινωνιακό αντίβαρο για το ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλου, αντίβαρο για τους πλειστηριασμούς του κ. Σταθάκη και αντίβαρο για την ανεργία και την απουσία της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων και των επενδύσεων.

Επέκρινε την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό που θα επιφέρει, όπως εκτίμησε, μείωση συντάξεων και τιμωρεί τη νέα γενιά, αλλά και για το αγροτικό «που εξοντώνει τους αγρότες». «Αναρωτιέμαι αν μέσα από τη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας θέλει να στήσει ένα νέο σκηνικό ρήξης με τους εταίρους. Επίσης, αν ο κ. Τσίπρας με το παράλληλο πρόγραμμα, ήθελε να στήσει μία παράσταση, γιατί νιώθει απομονωμένος».

Συνεχίζοντας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Η κοινωνική ευαισθησία του κ. Τσίπρα είναι σαν την υπευθυνότητά του, μηδενική. Οι πολίτες γνωρίζουν την υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Στο βωμό της αριστερής ιδεοληψίας θυσιάζονται οι θέσεις εργασίας και η ενίσχυση της οικονομίας».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην τακτική της κυβέρνησης, όπως είπε, «να φέρνει άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια».

Και το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το «Παράλληλο Πρόγραμμα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ