ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η συνομιλία Μιωνή – Παππά

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η συνομιλία Μιωνή – Παππά

«Φωτιές» άναψαν τα όσα αναφέρει ο Σάμπυ Μιωνής σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με το ηχητικό ντοκουμέντο μιας συνομιλίας του επιχειρηματία με τον Νίκο Παππά να κατατίθεται στη Βουλή μαζί με το USB που περιέχει το ηχητικό της συνομιλίας.

Στην εν λόγω συνομιλία, το διάλογο της οποίας έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, o Νίκος Παππάς φέρεται να αναφέρει στον Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

«Έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Δείτε τη συνομιλία εδω και στη gallery του CNN Greece

«Έχει τη δική του και αυτό το σημείο το δικό σου… μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά», ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο Νίκος Παππάς.

Όπως έγινε γνωστό από πλευράς του Θανάση Πλεύρη, τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά και ο διάλογος με τον Σάμπυ Μιωνή θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Αντίδραση Πέτσα

Επί των αποκαλύψεων του Σάμπυ Μιωνή τοποθετήθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως σε περίπτωση που όσα αναφέρει ο επιχειρηματίας είναι πραγματικά τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη «αδίστακτου παρακράτους» επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία:

«1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι "κάποιοι βγάζουν λεφτά" και μάλιστα "πολλά λεφτά".

2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για... “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!

3ον. Ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου "να βγει να μιλήσει" εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού.

Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας».

Παππάς: Τώρα παραποιούν και συνομιλίες

Οι ισχυρισμοί του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νίκου Παππά, ο οποίος έκανε λόγο για «γελοίο αντιπερισπασμό» της Νέας Δημοκρατίας και «παραποιημένη συνομιλία».

Ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών μιλάει για πλαστογραφία της πραγματικότητας και «επιστράτευση του πραγματικού παρακράτους με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος».
Μάλιστα, τονίζει πως ο Σάμπυ Μιωνής «μάλλον δεν πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πραξεών του».

Διερωτάται δε, «για ποιον δουλεύει» και έναντι «ποιου ανταλλάγματος».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά:

Δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκου Παππά «Γελοίος αντιπερισπασμός της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά» Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε. Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του.

Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποιου ανταλλάγματος θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας. Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι υπάρχει παραδικαστικό

Η δημοσιοποίηση του εν λόγω ηχητικού προκάλεσε την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη να προχωρά σε δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει αμερόληπτη τη δουλειά της χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις άλλου τύπου και να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση ευθυνών. Εδώ όμως σύμφωνα με τις αποκαλύψεις φαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τις επιλογές μίας φαμίλιας. Αναδεικνύεται περίτρανα μία παραθεσμική, βαθιά καθεστωτική και επικίνδυνη για τους θεσμούς πρακτική και λογική, την οποία χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM».

«Το ζήτημα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε κάτι το οποίο φαίνεται από την προχτεσινή του ανακοίνωση. Το μείζον ερώτημα είναι γιατί ο κύριος Τσίπρας συνέχιζε να συγκυβερνά με τον κύριο Καμμένο όλο το επόμενο διάστημα, ενώ φαίνεται να γνώριζε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis, ο Παύλος Χρηστίδης είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η συζήτηση για τη Novartis, είχαμε πει ότι υπάρχει ένα παραδικαστικό, του οποίου αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει πολύ μεγάλη ουσία κάτω από την επιφάνεια και όσο συνεχίζεται η συζήτηση της επιτροπής τόσο θα προκύπτουν μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα τα αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ