ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Δεν παρεμβαίνουμε στον ορισμό των εκπροσώπων των αγροτών

Γεροβασίλη: Δεν παρεμβαίνουμε στον ορισμό των εκπροσώπων των αγροτών
Στιγμιότυπο από παλαιότερη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Την ελπίδα ότι στην αυριανή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την αποψινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:

Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση.

Το σκέφτονται οι Μικροθήβες

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως το μπλόκο των Μικροθηβών υπαναχωρεί μετά την θετική στάση που είχε κρατήσει την Παρασκευή, ανακοινώνοντας τότε ότι θα προσερχόταν με τρεις εκπροσώπους του στον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι, πράγματι, κατέβηκαν στην Αθήνα και συνέρχονται απόψε σε ξενοδοχείο. Εκεί θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν, σε πλήρη συνεργασία με εκπροσώπους άλλων μπλόκων, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρά το γεγονός ότι και τα τρία μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών βρίσκονται στην Αθήνα από το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι προτίθενται να μη συμμετάσχουν στον διάλογο και να αποχωρήσουν, εφόσον κληθούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με εκπροσώπους που δεν ανήκουν σε μπλόκα και στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ