ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Ο Χρυσοχοϊδης έκανε δεκτές προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Ο Χρυσοχοϊδης έκανε δεκτές προτάσεις του ΚΙΝΑΛ
ΙΝΤΙΜΕ

Βήματα καλής θέλησης προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κλείνοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει σήμερα το αυτονόητο, υπακούοντας στην απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών να ρυθμιστεί ένα ζήτημα που αφορά στην καθημερινότητά τους. «Εσείς μιλάτε για απαγορεύσεις, εμείς για τη ρύθμιση ενός δικαιώματος», ανέφερε και απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ που ζητούσε επιπλέον εγγυήσεις για να στηρίξει το νομοσχέδιο, είπε πως πολλές από τις προτάσεις του τις κάνει δεκτές.

Σύμφωνα με τροποποιήσεις που διένειμε, στην περίπτωση απαγόρευσης κινητοποίησης προστίθεται ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Πρωτοδικών, ενώ στη ρύθμιση για την διάλυση μιας συγκέντρωσης θα πρέπει όχι μόνο να παρίσταται αλλά να συμφωνεί και ο εισαγγελέας. Επίσης, καταργείται το άρθρο για την ποινή φυλάκισης ενός έτους σε κάποιον που συμμετέχει σε απαγορευμένη κινητοποίηση, δηλαδή επί της ουσίας καταργείται το ιδιώνυμο.

«Κακώς μπήκε η ρύθμιση», σχολίασε ο κ. Χρυσοχοϊδης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

«Οι αλλαγές που γίνονται καλύπτουν πλήρως τις τοποθετήσεις ΚΙΝΑΛ και στον τομέα δικαστικών εγγυήσεων και στην απαλλαγή από κάποια αδικήματα που προβλέπονταν στο σχέδιο νόμου», ανέφερε.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή και την Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ