ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τσίπρα: Τοξικό το κλίμα, δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν

Επίθεση Τσίπρα: Τοξικό το κλίμα, δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν
INTIME NEWS

«Πυρά» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις μεθόδους της παλαιάς δεξιάς, χειραγωγεί τη Δημοκρατία και επιδίδεται σε τοξική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Υποστήριξε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα και ανέφερε ως παράδειγμα τη λίστα Πέτσα.

«Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας», ενώ μετονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας, τη λίστα Πέτσα σε λίστα «Μητσοτάκη-Πέτσα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις.

«Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία. Δεν πάει άλλο. Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή».

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Είμαστε με την Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο τι και στο πως μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

«Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

«Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία» με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επέτειο ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

Σε αντιδιαστολή ανέφερε όλα όσα άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρέλαβαν πέρσι τέτοιες μέρες μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. Με ρυθμισμένο χρέος. Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία. Με αναβαθμισμένη εθνική αξιοπρέπεια. Και με τους πρώτους καρπούς για την κοινωνική πλειοψηφία μιας πολιτικής που χρηματοδότησαν οι θυσίες του λαού, και είχε στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, το κοινωνικό κράτος, την ουσιαστική διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον. Αυτά τους παραδώσαμε».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Oι αναφορές για τις αποκαλύψεις κατά Παππά

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Παππά, χωρίς να κάνει ονομαστική ή ειδική αναφορά ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λάσπη που πετάνε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, «ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο» και υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά επιχειρεί κάτι τέτοιο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης. Και σήμερα δε θα πάω μακριά στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Αλλά σε όσα ζήσαμε πρόσφατα. Σε όσα ζήσαμε με τις Πρέσπες. Με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά. Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη λοιδορείται και υπονομεύεται και λειτουργοί της απειλούνται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ επιχειρείται η δίωξη και η διαπόμπευσή τους.

Έκανε αναφορά σε μεγάλα, όπως είπε, σκάνδαλα όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία υποστήριξε ότι κουκουλώνονται και «αντί να διωχθούν οι ένοχοι, διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ