ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο» - Κορυφαίο στέλεχος σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις

ΚΙΝΑΛ: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο» - Κορυφαίο στέλεχος σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Όλα δείχνουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο»: Με αυτή τη φράση κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά, όπου Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης δεν προσήλθαν στη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, κόντρα στην απόφαση του κόμματος που είχε χαράξει διαφορετική στάση όπως αυτή αποτυπώθηκε στη χθεσινή ομιλία της κ. Γεννηματά. 

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε το ίδιο το στέλεχος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περίπτωση διαγραφής των δυο βουλευτών από τη ΚΟ είτε παραστούν είτε όχι στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά πρόκειται να επιστήσει την προσοχή των στελεχών να μην δίνουν αφορμές κυρίως προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και που θέλει να λεηλατήσει το ΚΙΝΑΛ ώστε να εμφανιστεί κυρίαρχος ο Αλέξης Τσίπρας στον χώρο της κεντροαριστεράς και θα θέσει όλους προ των ευθυνών τους γιατί εκείνο που προέχει στα δύσκολα που έρχονται είναι η ενότητα του κόμματος που πρέπει να μπει ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Χάρης Καστανίδης προ ημερών στη συνεδρίαση του συντονιστικού είχε διαβεβαιώσει ότι παρά τις αντιθέσεις του πως θα εναρμονιζόταν με την κεντρική απόφαση του κόμματος σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις πορείες, κάτι που τελικώς δεν έπραξε.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεφώνημα προς την κ. Γεννηματά πριν από την ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι όποιες αντιρρήσεις.

Την ίδια ώρα, ενοχλημένοι εμφανίζονται ορισμένοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, καθώς ενώ είχαν άλλη άποψη για το νομοσχέδιο υπάκουσαν στην απόφαση της προέδρου Φώφη Γεννηματά και ψήφισαν το νομοσχέδιο και γι' αυτό όπως λένε θα πρέπει για τους δύο βουλευτές που δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία να υπάρξουν κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ