ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Αποστόλου: Επιμένουμε στον διάλογο

Β.Αποστόλου: Επιμένουμε στον διάλογο
Η πρόταση της κυβέρνησης συμφέρει στους αγρότες, λέει ο Αποστόλου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμένει στον διάλογο με τους αγρότες η κυβέρνηση παρά τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αν οι αγρότες επιμείνουν στα μπλόκα.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης: «Δεν έχουν καταλάβει ότι αν πάμε πίσω την αξιολόγηση, αντιλαμβάνεστε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός που έχουμε, αυτό το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης... Έχουμε ένα πρόγραμμα ολόκληρο που πρέπει να μας βοηθήσουν και οι ίδιοι να το υπηρετήσουμε»

Όσον αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες ο Βαγγέλης Αποστόλου υποστήριξε ότι οι αγρότες έφυγαν ικανοποιημένοι από το ραντεβού και δήλωναν ότι ο διάλογος ήταν ουσιαστικός και εποικοδομητικός και εξέφρασε την απορία του πως στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι «ο πρωθυπουργός είναι απελπιστικά μόνος και εγκλωβισμένος».

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι με βάση την πρόταση της κυβέρνησης -συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό- όχι μόνο δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά βγαίνουν και κερδισμένοι.

Για τους προπηλακισμούς, τέλος, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από αγρότες αναγνώρισε ότι "είναι ένα πρόβλημα" το οποίο απασχολεί την κυβέρνηση:

"Με όλους τους αγρότες που συζητάμε τώρα έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές στο υπουργείο. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρέπει ο χώρος ο αγροτικός να μπει στη γωνία γιατί η κοινωνία η υπόλοιπη βιώνει πολύ χειρότερες καταστάσεις. Τι θα πούμε στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους δίπλα; Τι θα πούμε στο συνταξιούχο ο οποίος έχει χάσει τη σύνταξή του; ...Δεν λέω εγώ ότι δεν έχει προβλήματα ο αγροτικός χώρος. Έχει προβλήματα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ