ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου τα ζητήματα διαφθοράς που αγγίζουν τη ΝΔ

Ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου τα ζητήματα διαφθοράς που αγγίζουν τη ΝΔ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους από αγροτικά μπλόκα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Αποφασισμένη να συντηρήσει ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της φοροδιαφυγής και τις ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά σε σχέση με την απροθυμία της να συνεργαστεί για ελέγχους με το υπουργείο οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην περίφημη λίστα Μπόργιανς εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα θέματα αδιαφάνειας και διαπλοκής αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της Νέας Δημοκρατίας και εξ αυτού του λόγου έχουν αποφασίσει να προκαλούν διαρκώς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απαντήσεις σε σχέση με τις παραλείψεις της γαλάζιας διακυβέρνησης.

Γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στα ζητήματα διαφθοράς και φοροδιαφυγής πιστεύοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα εμφανίζεται διαρκώς εκτεθειμένη ως προς τους χειρισμούς της ή ως προς την επιθυμία της να συγκαλύψει καταστάσεις και πρόσωπα. Άλλωστε η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δεν έχει αποκλείσει ακόμη και την πιθανότητα να δρομολογηθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Μπόργιανς εάν προκύψουν και νεώτερα στοιχεία.

Το Μαξίμου πιστεύει ότι σε μία περίοδο που οι δυνατότητες ανάληψης σημαντικών κυβερνητικών πρωτοβουλιών είναι περιορισμένες και σε σχέση με την στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα της αξιολόγησης και αναφορικά με το μεταναστευτικό μπορεί να επιδείξει έργο πραγματοποιώντας βήματα στους τομείς της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Ως εκ τούτου το πρωθυπουργικό επιτελείο εάν χρειαστεί θα ασκήσει σκληρότατη κριτική και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη προσπαθώντας να πλήξει την θεωρία του πως ο ίδιος διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα σε σχέση με την κυβέρνηση που το έχει απολέσει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και στην τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης επανέφερε το ζήτημα του αριθμού των 50 μετακλητών υπαλλήλων που είχε στο γραφείο του ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας να δοθούν διευκρινίσεις και εξηγήσεις. Συγχρόνως η κυβέρνηση παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έξοδα για τους μισθούς των μετακλητών είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με εκείνα που έχουν καταγραφεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ