ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός για ελλείψεις και κενά στις υγειονομικές δομές που υποδέχονται πρόσφυγες

Ξανθός για ελλείψεις και κενά στις υγειονομικές δομές που υποδέχονται πρόσφυγες
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Σημαντικές ελλείψεις στις υγειονομικές δομές που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες παραδέχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που την ίδια ώρα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους ενδεχόμενους κινδύνους που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία από την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για υγειονομική βόμβα».

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά ο Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε πως τα κενά στο νοσοκομείο Κιλκίς, που δέχεται και τα περισσότερα περιστατικά είναι τόσα, που εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να βρεθεί προσωπικό με μπλοκάκια.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε διάφορους τρόπους για να βρούμε προσωπικό, ακόμη και τα μπλοκάκια είναι στο τραπέζι», είπε και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφές με την Ε.Ε. για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες. Επεσήμανε δε, ότι από τους τέσσερις διορισμούς επικουρικών γιατρών που έγιναν, ανταποκρίθηκε μόνος ένας και «ευτυχώς ήταν παιδίατρος». Αναζητούνται πάντως, γυναίκα γυναικολόγο -λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων - νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και διερμηνείς.

Στην παιδιατρική κλινική, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η δυναμικότητα είναι για 18 παιδιά, νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 31. Σύμφωνα δε, με στοιχεία που κατέθεσε, τα παιδιά αντιστοιχούν στο 36% του προσφυγικού πληθυσμού, ενώ έχουν αυξηθεί οι έγκυες αλλά και οι επίτοκες γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ