ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έγινε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε και παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων και οικονομικών απαιτήσεων, ενόψει της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε χθες στην Ειδομένη ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής από την ΠΓΔΜ και καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει από τις ελληνικές αρχές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. “Εάν υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής, τότε με βάση τις συμφωνίες ανάμεσα στην ΕΕ και την ΠΓΔΜ, θα εξεταστεί”, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν προβλέπεται δημιουργία δομών στα σύνορα. “Δουλεύουμε με τις υπάρχουσες δομές σε απόσταση διακριτή από τα σύνορα”, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στο μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ