ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ατόπημα Μουζάλα που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία»

Ατόπημα Μουζάλα που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία»
EUROKINISSI

Πολιτικός σάλος έχει προκληθεί από την ενεργεία του Γιάννη Μουζάλα να αναφερθεί στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το περιστατικό του περάσματος προσφύγων στην ΠΓΔΜ από την Ειδομένη την Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε.

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Παραίτηση Μουζάλα ζητά η ΝΔ

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή” τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Σύμφωνα με τη ΝΔ το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες καθώς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. “

Απάντηση από την κυβέρνηση

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από την κυβέρνηση:

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ