ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου σε Λαγκάρντ: Πράγματι ανοησία η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση

Μαξίμου σε Λαγκάρντ: Πράγματι ανοησία η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση
Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απάντηση στην Κριστίν Λαγκάρντ, που σε επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει «ανοησίες» τις αναφορές πως στέλεχος του ΔΝΤ θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης «η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε».

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου».

Σημειώνεται ότι η πολιτική επικαιρότητα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βουλή. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ