ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Περήφανος για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες

Τσίπρας: Περήφανος για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ANDREA BONETTI)

Περήφανος για τη στάση του ελληνικού λαού, που παρά το γεγονός ότι υπέφερε από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, έδειξε την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, την ώρα που κάποιοι εταίροι μας, στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης ύψωναν φράχτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο.

«Η επίσκεψη σας εδώ είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μιας νόμιμης οδού γι αυτούς που φεύγουν από τις εστίες τους και ψάχνουν καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η επίσκεψη του Ποντίφηκα είναι «μια ευκαιρία να αναδείξουμε πόσο οι πολίτες των νησιών μας, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι υπέφερε άδικα από σκληρά μέτρα λιτότητας έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη».

«Είμαι περήφανος γι αυτό, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας, στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης ύψωναν φράχτες και τείχη. Η επίσκεψή σας είναι ιστορική και σημαντική και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρωτοβουλία σας αυτή», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Οι συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης από Πάπα, Πατριάρχη και Αρχιεπίσκοπο

Επίσκεψη Πάπα: Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στη Μυτιλήνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ