ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άτυπο μέτωπο Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα κατά Μεϊμαράκη

Άτυπο μέτωπο Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα κατά Μεϊμαράκη
Ευρωκίνηση/PHASMA Γιώργος Νικολαϊδης

Νέο σκηνικό ρήξης στήνεται στο εσωτερικό της ΝΔ, αυτή τη φορά με αφορμή το ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής μονομαχίας μεταξύ των συνυποψηφίων.

Το θέμα μπορεί να είχει «παγώσει» εδώ και καιρό, το επανέφερε όμως πριν λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δημόσιες παρεμβάσεις του και χθες με επίσημη επιστολή προς τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας αιχμές κατά του Βαγγέλη Μειμαράκη τον οποίο και κατηγορεί πως «αξιοποιεί τον θεσμικό του ρόλο», ζητά τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον debate, αλλά και τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις των τεσσάρων συνυποψηφίων.

Στην πρόταση αυτή έσπευσαν να συμφωνήσουν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας , διαφώνησε όμως κάθετα, τουλάχιστον όσον αφορά το σκέλος της τηλεοπτικής μονομαχίας ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο CNN Greece άνοιξε τα χαρτιά του για το θέμα.

"Είμαι θετικός όσον αφορά την τηλεμαχία, με την προυπόθεση να είμαστε και οι 4 υποψήφιοι. Οσον αφορά τις συνδιασκέψεις έχω τονίσει ότι πρέπει να γίνουν 5 συνδιασκέψεις με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες”.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ πάντως, μιλώντας στο CNN Greece υπενθύμιζαν πως από την αρχή ήταν αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς θεωρούν πως μια τηλεμαχία δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης και πόλωσης ανάμεσα σε πολιτικούς αντιπάλους.

«Με αυτό το δεδομένο ο Βαγγέλης Μειμαράκης δεν θα τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια μέσα στη ΝΔ και δεν θα δώσουμε την εικόνα τεσσάρων πολιτικών αντιπάλων. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά της κυβέρνησης μαζί» δήλωσαν χαρακτηριστικά. Οι ίδιοι συνεργάτες τόνισαν πως ο κ. Μειμαράκης επιδιώκει αυτή η εσωκομματική διαδικασία να μην είναι αποπροσανατολιστική από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και που είναι τα σκληρά φορολογικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους συνεργατες του κ. Μητσοτάκη τόνιζαν στο CNN Greece, πως θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μία τηλεοπτική μονομαχία αλλά και μια συζήτηση των τεσσάρων σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Η δημόσια συζήτηση συναγωνιστών δεν απειλεί την ενότητα. Την ενότητα την απειλεί το παρασκήνιο», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ