ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Γεωργιάδη για το Ταμείο

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Γεωργιάδη για το Ταμείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άναψαν για άλλη μια φορά τα αίματα στη Βουλή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ανάμεσα στους Ευκλείδη Τσακαλώτου και Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Κουτσούκου ότι το νέο Ταμείο θα μπορεί για 99 χρόνια να διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία.

"Αυτό αποτελεί την επιτομή του ξεπουλήματος της χώρας", τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών που κατηγόρησε τον Γιάννη Κουτσούκο πως ψεύδεται και ότι δεν έχει διαβάσει το νομοσχέδιο, όπως στο παρελθόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το μνημόνιο. Τα έβαλε ακόμη και με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, λέγοντας ότι διακόπτει συνεχώς χωρίς να λέει κάτι σοβαρό.

"Μην έχεις ύφος, άντε ρε ξεφτίλα, τα ξεπουλάς όλα για να μείνεις υπουργός, θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι, τόσα χρόνια ήσασταν κατά των αποκρατικοποιήσεων και σήμερα τα ξεπουλάτε όλα", εξεμάνη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Τι είσαι εσύ ο Τζον Γουέιν και πετάγεσαι;",αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που διευκρίνισε πως "εμείς βάζουμε 3 και οι ξένοι 2 στο εποπτικό συμβούλιο, το οποίο ορίζει το ΔΣ του Ταμείου, το οποίο θα είναι ελληνικό και θα διοικείται από την Ελλάδα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ